zondag 19 juni 2011

Cadeautjes.

Cadeautjes gekregen en gegeven en niet gekregen.

Om met het laatste te beginnen. Nog steeds heb ik m'n cadeautje van Vrouw & Passie niet gekregen. Heb zelfs een mailtje gestuurd, maar tot op heden nog helemaal niks. Geeft toch een wrang smaakje, wel beloven, maar niet doen.

Van de week kwam wel het cadeautje van het Project of Doom binnen. Ben er zo blij mee. Mooie stoffies, mooi label, mooie hangertjes, kaarten, speldenkussen en een speld. Zo ontzettend leuk! Dankjulliewel allemaal!!!!

En dan heb ik ook nog een cadeautje gegeven. Vorige week had ik eindelijk de Rozentuin voor Gea klaar. Het heeft wat voeten in de aarde gehad. Van een naaimachine dat niet wilde meewerken tot en met een verkeerde bies eraan. Afgelopen vrijdag bij Gea op bezoek gegaan met een grote doos. Met de woorden: "Alsjeblieft, een bloemetje". Verbazing en "dat had je toch niet hoeven doen" en "wat een werk", maar het is 'r van harte gegund! En ik heb er (meestal) met veel plezier aan gewerkt (uuuuh ge-hobby-ed).

dinsdag 14 juni 2011

Doodshoofdenquilt voor Teuni.

Een tijdje terug heb ik een ontwerp gemaakt om een doodshoofdenquilt te maken voor Teuni. Toen ook direct twee blokjes gemaakt om te proberen. In de afgelopen dagen heb ik er nog 7 blokjes bijgemaakt. Het moeten er 21 worden.maandag 6 juni 2011

Quilttentoonstelling Kasteel Cannenburch in Vaassen.

Daar zijn Dieta en ik vanmiddag geweest. Vanmorgen regende en onweerde het hier. Zo fijn dat het wat afgekoeld was. De regen was in Vaassen nog niet helemaal over, maar dat maakte niet uit. Lekker bij alle stofjes van alle winkels gekeken. Er was voor elk wat wils.

De eerste stop was bij M-Own Quiltshop uit Hernen, daar stonden Marian en Jacq 'onze' stichting te promoten. Stichting Jopie's Dromenquilt natuurlijk. Ze hebben heel wat patroontjes uitgedeeld. We zijn erg benieuwd hoeveel vlinders er binnen komen fladderen. Stemmen jullie met me mee? Ik doe dat 6x per dag (maximaal aantal stemmen). T/m 17 juli.

Kleur komt niet tot z'n recht, zijn allerlei kleurtjes paars.
Daarna bij de andere quiltwinkels gekeken. Bij Hobbytime uit Zeewolde hadden ze zulke prachtige bossies, op een daarvan heb ik mezelf getrakteerd. In Dieta's kleur paars, gelukkig hadden ze die nog want ze liepen als warme broodjes! Veel aanmoediging heb ik trouwens ook niet nodig om zo'n bossie te kopen. Goedkoper dan een echte! En deze staat ook nog eens veel langer. Op de koop toe kregen we nog een sleutelhanger-pakketje. Vervolgens heb ik er vol trots steeds mee rondgelopen.


Bij de QuiltBee uit Dordrecht hadden ze leuke snoepies, daar mochten we er zomaar 2 uitzoeken. Niet om op te eten hoor, maar lekker stoffig!

Bij An3na uit Grave heb ik een PatronenPost van Wendy Voster gekocht. Wendy is zo'n fijne vrouw, ik ken haar niet persoonlijk, maar zij heeft het PP-blok van die eerder genoemde vlinders ontworpen. Vorig weekend had ze het 5-jarig jubileum van deze PatronenPost en daar heb ik heel fijne verhalen over gehoord.

Daarna een kopje koffie gedronken bij de catering en toen moesten we natuurlijk hoognodig het kasteel eens in om de tentoonstelling te bekijken. De quilts hingen mooi, je dwaalde er als het ware doorheen. Helaas mochten we geen foto's maken, terwijl Dieta dat juist zo graag doet. Het viel ons wel op dat er van 3 personen erg veel quilts hingen. Beneden in de kelder waren nog een paar leuke winkeltjes. Daar heb ik Simone van Soed Idee een hand gegeven en haar bedankt voor de goede tip! Zo kunnen we nog meer dromenquilts versturen voor hetzelfde bedrag.

Organisatrice Liesbeth Hulsteijn van Quiltservice uit Frederiksoord nog gesproken. Compliment voor deze organisatie is wel op z'n plaats. En het weer heeft ook nog 's uitstekend meegewerkt.

Nadat we de quilts bekeken hadden, nog even een bakkie doen bij de catering en was het inmiddels tijd om naar huis te gaan. Nog even langs bij M-Own om daar de vlinderdromenquilt van Dory Vriezekolk op te halen die ze daar voor promotie in de stand hadden hangen. Daar op de valreep nog kleine leuke lappies bekeken én... meegenomen ook natuurlijk. Toen ik de knip wilde trekken, zegt Marian: alsjeblieft! Huh? wat? oe-bedoel-oe, nou goh. BEDANKT Marian!!!

Ik benijd de eigenaren van alle winkels niet, na 4 dagen beurs (letterlijk en figuurlijk) alles weer inpakken, naar huis rijden, weer uitpakken, oef!


Aankopen bij Hobbytime en An3nA.

vrijdag 3 juni 2011

PoD update en prijs gewonnen.

Van het Project of Doom hebben we nu 20 blokken gehad, nog 10 te gaan en de boekenkast is vol. Mijn 20 blokken zien er zo uit:
Het nieuwste blok van afgelopen woensdag heb ik ook af. Dinsdag was ik maar nét op tijd om 2 blokken 'in te leveren'. En dat was maar goed ook! Elke maand is er een prijs voor diegene die blokken laat zien. En raad 's wat? Ik heb gewonnen! Binnenkort komt dit in de bus vallen: 
The May prize was donated by Mariarose3685 (HP Postcard book), mkissa (2 magical fat quarters), queenmlv (embroidered quilt label), ladyoflosttimes (snitch pendant), hpfan_poa (Marauder's Map pendant), lunaneela (Gryffindor pin cushion) and Sewhooked (Hogwarts fabric & PoD button). Prizes will vary slightly month to month and are awarded the last Tuesday of the month.

The May Winner is ingrid_mulder
En daar ben ik heel blij mee en trots op!!!!