zondag 27 mei 2012

Galerie de Ganzerik.

Gisteren heb ik een poosje gereden door het friese land om naar Galerie de Ganzerik te gaan. Ik had ze in Zwolle gezien en daar lieten ze een workshop zien met verf en spijkerstof. Om eens een dagje zoiets te gaan doen, dat leek me wel wat. Maar nu ik het stuk gereden heb... het is toch wel een eind weg hoor.

Bij de uitverkooptafel lag een liniaal die ik goed kan gebruiken. En dan ook nog in de opruiming. Helemaal goed. Ik heb dus nu een grote add-a-quarter liniaal.Het leukste was de expositie van Ineke van Unen. Ze maakt mooie inspirerende quilts.
Zo inspirerend dat ik een paar gekke stofjes, rode tule en een klosje glitter gekocht heb.
Ik ben nu ook in het bezit van het nieuwste boek van Sandra Meech, dus ik kan aan de gang om een kunstwerk voor de huiskamer te maken. Eerst het denkproces natuurlijk!
Ik heb nog meer foto's gemaakt van Ineke's quilts. Ze staan in m'n fotoalbum.

dinsdag 8 mei 2012

Zondag naar Veldhoven geweest.

Het was een ritje van 2 uur, maar meer dan de moeite waard. Ik heb genoten van de quilts die er hingen. Aan het eind van de dag ook nog langs de vele winkeltjes geslenterd en heb zo hier en daar wat gekocht.
De allermooiste quilt vond ik deze:

Helaas staat er geen nummer bij, dus ik kan 'm niet in de (gekochte) catalogus opzoeken. Het bordje is vanaf hier niet te lezen. Dus als iemand voor mij de naam van de maker heeft? Ik hoor het graag!
Door AnneMarie weet ik nu dat de quilt uit de serie van het Patchwork Gilde Deutschland is en dat ie Giganten nr. 11 heet en door Dressler Heike gemaakt is. Dankjewel voor je reactie AnneMarie.

Naar deze quilt moest ik vaker kijken om er iets in te zien, maar omdat ie een prijs gewonnen had, deed ik dat. Pas toen ik een foto bij iemand anders zag (ik weet niet meer waar!), zag ik er nog meer in. Bij deze foto zie je het ook wel ietsies.


Deze quilt van de wedstrijdquilts vond ik de mooiste:
Van de meeste quilts heb ik ook foto's van dichtbij genomen. Die kan je hier zien.

Nog meer foto's zien? Shirley heeft er heel veel gemaakt.