vrijdag 3 juli 2009

Afscheid van de basisschool.

Gisteravond heeft Stan afscheid genomen van de basisschool. We hebben een prachtige musical gezien en daarna werd het afscheidscadeau van de kinderen aangeboden aan school. Het hele schooljaar hebben we hier hard aan gewerkt. Kleuterhandjes zwaaien de grote kinderen uit:

Stan en Nienke bieden het afscheidscadeau aan:

De afscheidsquilt in vol ornaat:

Iedereen heeft zelf stofjes uitgezocht en om hun eigen foto genaaid met de paperpiece-techniek. De kinderen hebben hun naam geborduurd, schrijven mocht ook. Blaadjes en eikels uit de achterkantstof geknipt en vastgezet met vliesofix. De quilt gequilt en ook nog knoopjes in de vorm van blaadjes en eikels als versiering aangebracht. Het label:


Maar dat was niet het enige. De kinderen vonden naaien op de naaimachine zo leuk dat ik nog een ander project bedacht heb. Ze hebben allemaal scraps aan elkaar genaaid, met behulp van de technieken kettingnaaien en miles-a-minute. Daarna de lapjes groot genoeg gemaakt (15x15 cm) en er met een snelle techniek (eerst naaien, dan snijden) groene driehoekjes aangezet. Daarna hebben ze gepuzzeld en gepuzzeld om er een mooi geheel van te maken. Uit 3 ontwerpen is dit ontwerp klassikaal gekozen.

Een heel toepasselijk label gemaakt:

Als herinnering en in de hoop dat ze zelf nooit een dromenquilt nodig zullen zijn, hebben ze van mij een klein geluksteentje gekregen.

Voor de school heb ik als herinnering dit kleine quiltje gemaakt van de overgebleven 12 blokken.

Op 10 oktober tijdens de dromenquiltdag gaat deze quilt aangeboden worden aan de Stichting Jopie's Dromenquilt. Op dit moment nog een stichting in oprichting.

Dit alles is zo positief verlopen dat ik in september ga starten met Kinderen Quilten voor Kinderen (KQK). Info nodig? Mail dan naar: kinderenquiltenvoorkinderen@gmail.com.

1 opmerking:

Ingrid. zei

Wat geweldig mooi en persoonlijk allemaal ; super !
Groetjes van Ingrid.re