vrijdag 21 januari 2011

Gelijk maar 3 quilts gedubbeld.

De rechtse is een deurhanger en heb ik heel lang geleden, mét bijpassende achterkantstof, 's gekocht omdat ik 'm zo leuk vind. Gelukkig nog steeds!
Van de middelste zie je alleen de achterkant. De voorkant blijft nog even een verrassing. Ik wil 'm graag gequilt en al tijdens het jaarlijkse quiltweekend laten zien in de show-and-tell. Hopelijk komt het quiltgaren en het speciale quiltvoetje op tijd binnen...
De linkse is ook een panel. Een aantal jaar geleden gekregen van een goede (internet)vriendin, de achterkantstof had ik er al snel bijgekocht, maar toen bleef ie liggen. Ik weet ook nog niet hoe ik 'm ga quilten. Eigenlijk vraagt ie erom om met de hand gequilt te worden, maar de quiltring is nog wel een poosje bezet. Hopelijk blijft ie niet weer zo lang liggen, maar ik beloof niks!!!!

Er liggen hier nu 4 gedubbelde quilts. Nu nog quilttijd.

O ja. Jullie hoeven geen medelijden met me te hebben hoor. Het is echt niet zo dat ik heel de dag op handen en knieën door de kamer gekropen ben om deze quilts te dubbelen. Sowieso gebruik ik een quilttacker (zo'n apparaat waarmee ze kaartjes aan kleding tacken, maar dan met heeeeeel kleine tackjes). En daarbij gebruik ik de rug- en knieënslijtage besparende methode van Sharon Schamber. Daarmee heb je een eenpersoonsquilt in een uurtje gedubbeld. Kijk maar 's onderin m'n blog. Daar staat een rijtje filmpjes van Sharon.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jeetje jij hebt hard gewerkt. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Ik ga eens de link bekijken, heb namelijk ook zo'n tacker, geweldig ding.

Mascha zei

Ondanks dat je een tacker hebt heb je toch heel hard gewerkt.
Succes met het quilten.
Groetjes Mascha

Quilt Idea zei

Die link moet ik ook eens bekijken. Ik vind het evengoed knap, drie quilts gedubbeld!
En je maakt me nieuwsgierig met die middelste quilt! Gelukkig gaan we al snel 'op weekend'