donderdag 8 november 2012

Eens iets anders.

Op 19 oktober organiseerde Ellen een handwerkcafé hier in het dorp. Daar gingen de meesten een coll breien. Ik had wel ander werk mee, maar het is natuurlijk leuker om mee te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Een dag later was dit het resultaat:
De luie-wijven-steek. Op de teruggaande naald hadden eigenlijk ook omslagen moeten zitten.


Bij de volgende coll dan maar gedaan. En zo zijn er nog 2 bijgekomen.

Achter de (nieuwe) naaimachine zitten, zit er helaas niet in. Ze is bij de Juki-reparateur. Nu toch al een week of 2. Ik ben heel benieuwd of ze nog weer beter wordt.

Ooit wilde ik eens proberen om sokken vanaf de teen te breien. Op zolder gezocht naar m'n tas met sokkenbrei-spullen. Daar zaten nog 2 nieuwe sokken in. Van een moest alleen de teen nog. Dat eerst maar gedaan.

Ik had nog 2 bollen HEMA-sokkenwol (f 4,95) liggen, daarmee zou ik eens proberen om vanaf de teen te breien. Het basispatroon van Moonwise erbij gepakt. Het begin is zo klein, met 5 pennen werken is dan een must. Daarvan had ik alleen korte pennen. Lastig om steeds met rechts de draad om de naald te gooien. Op youtube gezocht naar filmpjes waar de draad in de linkerhand zit. Dan hoef je niet steeds het werk los te laten. Youtube staat er vol mee! Continental knitting. Oefenen is een must, maar toen ik het kon (lees: netjes genoeg werd) heb ik een sok opgezet. Met een rondbreinaald. Da's handiger dan die 5 korte pennen.

Op pen 2,5 en met saaie sokkenwol duurde me te lang. Het patroon omgerekend naar pen 3,5 en 2 bolletjes breigaren gekocht voor een paar huissloffen. Gelijk 2 sloffen op een rondbreinaald opgezet. Inmiddels heb ik een slof apart gezet omdat het me te zwaar in de handen werd. Zover ben ik nu:


Zo af en toe krijgt de saaie sok een paar pennen:


Omdat ik nu met links én rechts kan breien en dit filmpje tegenkwam: met 2 handen breien heb ik het proeftasje van die site opgezet om die techniek eens te proberen.
buitenkant tasje
Daar blijft het ook bij. Ik had een zwart vest met kleurtjes in gedachten om de voorraad een beetje op te maken. Daar zie ik toch maar vanaf. Ik ken de techniek en da's voor nu wel genoeg.binnenkant tasje
Ik maak de huissloffen en sokken af (of misschien ook wel niet). Daarna zien we wel weer.

9 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Wat een schitterende breiwerken
Fijne zondag groetjes Joke

Christina zei

Je zorgtt er wel voor dat m'n handen beginnen te jeuken

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
miekequilt zei

Ik ben ook ooit met sokken begonnen. Na anderhalve sok vond ik er niets meer aan. eigenlijk jammer, ga ze toch weer eens opzoeken.

Gea zei

Hallo Ingrid,

Ik heb je weblog gevonden! Ik zie dat je meer doet dan alleen quilten.
En ik lees hier dat je uit Zuidwolde komt. Mijn moeder woont daar ook en ik ben geboren en opgegroeid in Linde.

Ik moet eerst verhuizen met mijn weblog voordat ik er weer iets op kan zetten. Moet ik toch maar gaan doen....

Groetjes Gea (machinequiltcursus)

Ingrid zei

Leuk dat je een berichtje achterlaat Gea. Ik had jouw blog ook gevonden maar ik kon geen berichtje achterlaten! Ik hoop dat je deze leest.
Groetjes Ingrid.

Gea zei

Mijn blog is inmiddels verhuisd, maar hoe het allemaal werkt weet ik nog niet, dus het ziet er nog rommelig uit en ook de kleuren zijn niet zoals ik ze wil. Dat wordt nog uitproberen en oefenen....

Anoniem zei

Hoi Ingrid,

Zou je me kunnen uitleggen hoe je die col heb gemaakt?
Ik ken de luie wijvensteek, maar dan heb ik niet hetzelfde resultaat.

Alvast bedankt,
Groetjes merel

Ingrid zei

Hallo Merel,
1 pen luie wijven steek en 1 pen 1 recht 1 averecht.
Dat is alles.
(het is dus per ongeluk fout gedaan door mij, maar ik vind het wel mooi)
Groetjes Ingrid.