maandag 6 juni 2011

Quilttentoonstelling Kasteel Cannenburch in Vaassen.

Daar zijn Dieta en ik vanmiddag geweest. Vanmorgen regende en onweerde het hier. Zo fijn dat het wat afgekoeld was. De regen was in Vaassen nog niet helemaal over, maar dat maakte niet uit. Lekker bij alle stofjes van alle winkels gekeken. Er was voor elk wat wils.

De eerste stop was bij M-Own Quiltshop uit Hernen, daar stonden Marian en Jacq 'onze' stichting te promoten. Stichting Jopie's Dromenquilt natuurlijk. Ze hebben heel wat patroontjes uitgedeeld. We zijn erg benieuwd hoeveel vlinders er binnen komen fladderen. Stemmen jullie met me mee? Ik doe dat 6x per dag (maximaal aantal stemmen). T/m 17 juli.

Kleur komt niet tot z'n recht, zijn allerlei kleurtjes paars.
Daarna bij de andere quiltwinkels gekeken. Bij Hobbytime uit Zeewolde hadden ze zulke prachtige bossies, op een daarvan heb ik mezelf getrakteerd. In Dieta's kleur paars, gelukkig hadden ze die nog want ze liepen als warme broodjes! Veel aanmoediging heb ik trouwens ook niet nodig om zo'n bossie te kopen. Goedkoper dan een echte! En deze staat ook nog eens veel langer. Op de koop toe kregen we nog een sleutelhanger-pakketje. Vervolgens heb ik er vol trots steeds mee rondgelopen.


Bij de QuiltBee uit Dordrecht hadden ze leuke snoepies, daar mochten we er zomaar 2 uitzoeken. Niet om op te eten hoor, maar lekker stoffig!

Bij An3na uit Grave heb ik een PatronenPost van Wendy Voster gekocht. Wendy is zo'n fijne vrouw, ik ken haar niet persoonlijk, maar zij heeft het PP-blok van die eerder genoemde vlinders ontworpen. Vorig weekend had ze het 5-jarig jubileum van deze PatronenPost en daar heb ik heel fijne verhalen over gehoord.

Daarna een kopje koffie gedronken bij de catering en toen moesten we natuurlijk hoognodig het kasteel eens in om de tentoonstelling te bekijken. De quilts hingen mooi, je dwaalde er als het ware doorheen. Helaas mochten we geen foto's maken, terwijl Dieta dat juist zo graag doet. Het viel ons wel op dat er van 3 personen erg veel quilts hingen. Beneden in de kelder waren nog een paar leuke winkeltjes. Daar heb ik Simone van Soed Idee een hand gegeven en haar bedankt voor de goede tip! Zo kunnen we nog meer dromenquilts versturen voor hetzelfde bedrag.

Organisatrice Liesbeth Hulsteijn van Quiltservice uit Frederiksoord nog gesproken. Compliment voor deze organisatie is wel op z'n plaats. En het weer heeft ook nog 's uitstekend meegewerkt.

Nadat we de quilts bekeken hadden, nog even een bakkie doen bij de catering en was het inmiddels tijd om naar huis te gaan. Nog even langs bij M-Own om daar de vlinderdromenquilt van Dory Vriezekolk op te halen die ze daar voor promotie in de stand hadden hangen. Daar op de valreep nog kleine leuke lappies bekeken én... meegenomen ook natuurlijk. Toen ik de knip wilde trekken, zegt Marian: alsjeblieft! Huh? wat? oe-bedoel-oe, nou goh. BEDANKT Marian!!!

Ik benijd de eigenaren van alle winkels niet, na 4 dagen beurs (letterlijk en figuurlijk) alles weer inpakken, naar huis rijden, weer uitpakken, oef!


Aankopen bij Hobbytime en An3nA.

2 opmerkingen:

Heleen zei

Dat was wel het laatste wat ik had verwacht! Dat jij een bossie bloemen zou kopen!!! De winkeltjes waren blijkbaar weer leuker als de TT hihihihihihi. De reakties waren dit jaar niet alleen maart lovend.
Volgend jaar maar eens zelf kijken.

Marielle zei

Zo'n bossie had ik ook niet langs kunnen lopen, wat een gave manier om je stofjes te verpakken