donderdag 14 maart 2013

Veel gedaan en veel gemaakt.

De afgelopen tijd druk bezig geweest met van alles en nog wat.

Januari: leren armbandjes.
Een keer in de maand hebben we handwerkcafé bij Ellen. Heel gezellig en zo onder het kletsen maken we ook nog wat.


Maart: vilt.











In april gaan we met macramé aan de gang.

Tijdens lange autoritten of andere wachttijden brei ik aan sokken. Heb inmiddels aardig wat sokken gebreid. En die blijven ook op de pennen (rondbreinaald) staan. Erg makkelijk meenemen.

Zelfs tijdens de regiodag in Norg had ik het bij me. Erg leuk om weer eens regiodagen te bezoeken. Vooral leuk omdat ik me niet zo alleen voelde. Er waren genoeg bekenden. Van de patchworkgroep, van Jopie's, maar ook Marjolein van de DoubleDutch-groep. Gezellig!

Marjolein en ik zijn een uitdaging aangegaan. De blauwe uitdaging. Ik heb een tasje blauwe stoffen in huis. Normaal gesproken niet echt geschikt om er een leuke dromenquilt van te maken. Toch proberen! De eerste top is klaar.
blauw 1

--> Hiervoor heb ik een lekkere snelle techniek gebruikt. Stroken van 5 inch gesneden, aan elkaar genaaid tot een koker. Gesneden op stroken van 2,5 inch. Op verschillende plekken een naadje losgetornd en toen weer aan elkaar genaaid.

Nu ben ik bezig met een Scrappy-Trip-Around-the-World. Erg leuk om te doen!







En dan lijkt het me leuk om ook eens een quiltrace te doen. Zoals hier:
 



En dan heb ik eindelijk de 'nieuwe' naaimachine gebruikt waar ik 'm voor gekocht heb. Doorquilten. Voor Jopie's heb ik een kleine top doorgequilt. Nog niet freemotion, maar dit vind ik alvast goed gelukt. Heb de naaimachine nu klaarstaan om een quilt van mezelf te gaan doorquilten.


Stained: voor- en achterkant (+bies)
De voor- en achterkant van Stained zijn ook klaar. Zwarte vulling is in huis. Een leuk kleurtje garen gekocht op de handwerkbeurs in Zwolle. Alles is er klaar voor. Nu nog de tijd en moed vinden.





In de voorjaarsvakantie heb ik tijdens de Quiltdag van de Quiltwerkplaats een presentatie voor Jopie's gegeven. Ik vond het heel spannend, maar het was heel leuk!

(reminder voor mezelf: volgende keer een iets kortere blogpost!)



1 opmerking:

Dea zei

Je bent inderdaad druk geweest. Die uitdaging komt wel goed want die blauwe lapjes maken toch een heel leuke dromenquilt!
En ik vind je stained glass erg mooi. Niet langer uitstellen maar aan de slag met quilten!