zondag 20 februari 2011

Quiltweekend: Kaleidoskoop/Bargello en kussenovertrekken.

Voordat het quiltweekend begon, moest en zou ik de kaleidoskoop afhebben om te laten zien tijdens de Show-&-Tell. Dat is op het nippertje gelukt. Nu kan ik 'm ook hier laten zien.
Dit is een proefversie. Er gaat er nog een gemaakt worden van mooiere stofjes. Een iets grotere print en de zeshoeken zullen iets mooier uitkomen. Maar met deze proefversie ben ik ook erg tevreden.

Tijdens het eerste quiltweekend (2 jaar terug) heb ik de Bargello gedubbeld. Het heeft bijna 2 jaar moeten duren eer ik de moed had om 'm te quilten. Maar nu was die ook zover om te laten zien.


Op zondagmorgen hadden we een workshop blinde rits van Jacqueline Wouters. Het kussenovertrek was gelijk die zondag al klaar, maar van de week heb ik de hoeken nog even afgerond en de binnenkant afgewerkt (de stof rafelt nogal). Omdat beide kussenovertrekken op de bank versleten waren, moest ik er natuurlijk 2 maken en dat is gisteravond gebeurd.

Voorkant en achterkant (met die blinde rits):

 


Dankjewel Jacqueline! Het is een leuke, handige en simpele manier om een rits te verbergen.


5 opmerkingen:

Heleen zei

Wat staan die kussens gezellig! Goed gedaan!

Quilt Idea zei

Jee, je bent van de rappe tegenwoordig! Mooie kussens hoor.
Nu ik je bargello hier zo weer zie, realiseer ik me dat ik hem alleen van een afstand heb bewonderd. Stom! Ik had het quiltwerk wel in het echt willen zien. Gelukkig zie ik je vast nog wel eens.

Corina zei

Wow, je bargello vind ik wel érg mooi!

Christina Fokkema zei

wat weer een vrolijke kleuren heb je gebruikt. Die kaleidoscoop is super gelukt. Er zitten heel mooie details in. Zo kon ik toch een heel klein beetje de show en tell meemaken. Dankjewel.

j zei

Je hebt het gevraagde schouderklopje verdiend hoor.

Bij deze............