maandag 11 juni 2012

Quiltfestival 2012

Geweldig was 't! Wij (mijn tante Annie en ik) zijn 2 dagen op het Quiltfestival geweest. Eerst op vrijdag en zondags nog een keer. Eerst hadden we de fietsen bij ons, maar die zijn niet van de auto geweest. Vrijdag was het bar en boos met het weer. Onweer en windstoten.
Ondanks dat hebben we enorm genoten. Het weer van zondag maakte veel goed! Het was zo goed georganiseerd. De verschillende lokaties zijn zo mooi. De pittoreske dorpjes zijn ook zo mooi. De kerken hebben bijna allemaal een orgel waar regelmatig op gespeeld werd.

Vlinders van Henk van Kooten
En dan de quilts nog! Geweldig. Daar kwam ik ook weer quilts tegen die ik in Veldhoven zo mooi vond. Van Heike Dressler dus. Een hele groep exposeert gezamenlijk in het Openluchtmuseum van Warffum. Helaas mocht je geen foto's maken, maar ik heb nog een naam genoteerd: Terry Jarrard-Dimond. Wat een prachtig quiltwerk! Het openlucht museum is trouwens ook een bezoek waard. De expositie Color Improvisations duurt nog tot 2 september. Nog een paar namen: Bonnie M. Bucknam, prachtig quiltwerk en Marina Kamenskaya, prachtige quilts. Helaas is haar site expired.

Vrijdag hebben we de westelijke route willen doen. Met elkaar zijn dat 12 lokaties. We zijn in Breede begonnen, bij nummer 1 dus. Daar moesten we een poosje in de rij staan. Daarna konden we de expositie van het Textielcollectief Noordnet bewonderen.

Vervolgens in Warffum lokatie 2, 3 (de prachtige quilts van Henk van Kooten bewonderd) 4 (openluchtmuseum) en 5 (textielbeurs) bezocht en in Usquert lokatie 7 (Ginie Arends en Hetty Prins). Op de textielbeurs was het duo Saxstrings aanwezig en dat gaf een onverwachte, leuke aankleding. Daar heb ik nog een paar stukjes prachige zijde en fijne tule gekocht van ???. Geen visitekaartje en ik kan het op de site niet terugvinden. Toen was het inmiddels 17.00 uur en wilden we wel naar huis.

Wisselend perspectief van Hetty Prins-Kloek
Op zondag wilden we vroeg beginnen, maar helaas waren de lokaties pas om 11.00 uur open. Die dag zijn we oostelijk begonnen. De lokaties 20, 22, 21, 18, 16, 14, 13, 8 en 9 stonden op m'n lijstje. Meer lokaties bezoeken is echt niet mogelijk.
Genoten van de quilts/kunstwerken van Bente Vold-Klausen uit Noorwegen.
Iets minder genoten van de quilts van Susan Dahlberg uit Zweden. Waren mij iets te stijfjes.
Het viltwerk van Dita Blom was aan mij niet besteedt.

In Zandeweer hebben we vooral de olifantjes en de witte van Tandy bewonderd.
Erg leuk vond ik de werken van de art-quiltgroep De Uitdaging in Uithuizen. Zelfde thema, maar toch zulke andere uitvoeringen.
Daarna de quilts van de Freetex-artquiltgroep bestaande uit Ans Kastein, Dineke Ugen, Hedy Verstoep en Wil Fritsma bewonderd. Vooral de vrouwenfiguren van ?? (geen idee, kan het op internet niet terugvinden) vond ik erg mooi!

In Uithuizen zijn we nog naar de RK Kerk Jacobus de Meerdere geweest. Prachtige kerk en een uitstekend decor voor de werken die Madelon de La Rive Box had hangen. Persoonlijk vond ik de werken nogal luguber. De werken van Dieuwke Frijda-Zijlstra vond ik iets mooier, maar ik had al zoveel moois gezien...

Daarna door naar de Julianakerk in Rottum. Om er te komen moesten we de auto bij een boer op het erf parkeren. Wij hebben gekozen om de 700 meter te wandelen in plaats van met het busje mee te gaan. Het was tenslotte prachtig weer. De vrijhangende geplooide schelpen/kragen van Lia Flemings waren erg mooi. De kleur, maar ook omdat het zo mooi vrij hing. Op Marjolijn's blog zie je er een mooie foto van. Het kleinste huuske van Rottum was ernaast, daar ook een blik in geworpen. Wat een prachtig oud dorp.

Daarna weer in de auto en naar de Georgiuskerk in Stitswerd. Annette Jeukens had daar haar expositie. Ook daar moesten we de auto parkeren bij een boer op het erf, maar nu was de wandeling iets korter. Vooral de wilde tuinen en wilde beekjes zijn prachtig in dit dorp. Annette had veel kleinere werken bij zich. Vastgemaakt op een klein lijstje. Goed om te onthouden. Maar omdat we al meer vastgemaakte vierkantjes van verschillende stofjes op een groot doek tegengekomen waren, was er niet zo heel veel nieuws. In onze ogen.
detail van Break The Science Talk van Bente Vold-Klausen
Op vrijdag ben ik alleen Mathilde tegen het lijf gelopen. Op zondag Tandy, Tineke en Cisca. Leuk om jullie weer even gesproken te hebben!

Er wordt in Noord-Groningen veel bewaard. Ik heb nooit geweten dat het daar zo mooi is.

Over twee jaar gaan we weer, maar dan 3 dagen en in een hotelletje. Geweldig was het. Maar dat zei ik al.

Rest van de foto's is te zien in mijn fotoalbum.

7 opmerkingen:

Christina zei

Dat busje in Rottun heb ik niet gezien. Ik vond dat wel ver lopen. Grappig dat jij susan ook niet geweldig vond.

Wat nog heerlijk pittoresk is noord groningen he. Je hebt gelijk voor de volgende keer. Wel op tijd bespreken want het zat nu overal helemaal vol.

Anoniem zei

Fijn dat jullie zo genoten van dit uitstapje , is jullie van harte gegeund. Corrie

Anoniem zei

leuk om je blogg telezen, en even weer terug denken hoe hetwas vrijdag, ik vond het heel leuk, jammer dat ik maar 1 dag had om te kijken, dus niet alles gezien, maar over 2 jaar ga ik zeker 2 dagen. ook je foto s zijn mooi. groetjes Hennie

Janny de Roo zei

Wat leuk dat ik jouw foto's ook nog even mocht bewonderen. Dank je wel. Ik zag dat je je aangemeld hebt als volger van mijn Blog ! Gezellig !! Ik ga nu bij jou ook even verder kijken.

groet, Janny

yvon zei

Het was inderdaad zeker voor herhaling vatbaar. Leuk om te lezen hoe ieder zo zijn favorieten heeft. De volgende keer zeker meer dan 1 dag. Dat staat vast.

Henny zei

Hoi Ingrid,
Helemaal met je eens, het was prachtig en wat is Groningen mooi hè?

Betty zei

Hallo Ingrid, zijn we elkaar nog bijna tegengekomen zondag. Overweeg de volgende keer om bij mij te logeren; zie het als een gratis B&B.
Zie maar tzt. Ik woon redelijk dichtbij in Noord Drenthe.
Zo veel moois wil ook goed met het prachtige weer van die zondag! En de kerk van Pieterburen heb je dan nog niet eens gezien: een juweel!