donderdag 28 juni 2012

Drie witte dromenquilts gemaakt.

Vier dromenquilts zijn al bij Anne om door te quilten. Nu heb ik deze 3 gemaakt.Ans gaat weer voor de achterkantjes zorgen.

Dit was de vierde die nog met de vorige zending meegegaan is:

En nu stop ik eerst met dromenquilts maken. Ik ga de boel maar 's opruimen. Daarna een designwall maken van een stuk isolatiemateriaal. Broodnodig op een zolder met alleen schuine kanten.
Dan kan ik weer verder met andere lopende projecten. Loop na een maandje alleen dromenquilts maken wel wat achter met m'n huiswerk voor de BOM van Margo, maar dat is niet zo erg. Haal ik wel weer in.
Heb ook twee 'artige' projecten in het hoofd. De spullen en ideeën ga ik in twee aparte doosjes verzamelen.

M'n agenda voor volgend seizoen raakt al aardig gevuld met cursussen/workshops/bee/afspraken. Na de zomervakantie zitten alledrie kinderen op het voortgezet, dus dan heb ik wat meer tijd voor mezelf. Eerst deze drukke periode met afsluiting/toetsweken/kamp/feestjes en van alles en nog wat wat nog snel effekes voor de zomervakantie moet, doorkomen en dan gaan we heerlijk genieten van 6 weken rust. Niet echt rust, maar het horloge kan een poosje de kast in. Da's al rust.

 

donderdag 14 juni 2012

Dromenquilts voor Jopie's


140x200 groen/grijs
Meestal kom ik er niet aan toe, omdat ik heel ander werk doe voor Jopie's. Maar nadat Anne zo'n goede aanbieding had, ben ik ook maar 's in m'n stofjes gedoken. Als ik ergens stofjes tegenkom die ik echt niet kan laten lopen... nou ja, zodoende heb ik best wat kinderstofjes op voorraad. Voor m'n eigen kinderen hoef ik ze niet te bewaren. Het zijn al pubers!

Dus was dit de kans om wat van die stofjes te verwerken. Inmiddels heb ik 3 tops af. Achterkanten zitten erbij (via Ans geregeld) en de biezen zijn ook klaar.

Ik ben nog bezig met een blauwe en dan heb ik nog meer ideeën en stoffen...

90x120 beertjes

90x120 roze diertjes

deze drie liggen klaar
Meer lezen waar deze tops voor zijn? Lees hier maar eens: Jopie's Dromenquilt.

 

maandag 11 juni 2012

Quiltfestival 2012

Geweldig was 't! Wij (mijn tante Annie en ik) zijn 2 dagen op het Quiltfestival geweest. Eerst op vrijdag en zondags nog een keer. Eerst hadden we de fietsen bij ons, maar die zijn niet van de auto geweest. Vrijdag was het bar en boos met het weer. Onweer en windstoten.
Ondanks dat hebben we enorm genoten. Het weer van zondag maakte veel goed! Het was zo goed georganiseerd. De verschillende lokaties zijn zo mooi. De pittoreske dorpjes zijn ook zo mooi. De kerken hebben bijna allemaal een orgel waar regelmatig op gespeeld werd.

Vlinders van Henk van Kooten
En dan de quilts nog! Geweldig. Daar kwam ik ook weer quilts tegen die ik in Veldhoven zo mooi vond. Van Heike Dressler dus. Een hele groep exposeert gezamenlijk in het Openluchtmuseum van Warffum. Helaas mocht je geen foto's maken, maar ik heb nog een naam genoteerd: Terry Jarrard-Dimond. Wat een prachtig quiltwerk! Het openlucht museum is trouwens ook een bezoek waard. De expositie Color Improvisations duurt nog tot 2 september. Nog een paar namen: Bonnie M. Bucknam, prachtig quiltwerk en Marina Kamenskaya, prachtige quilts. Helaas is haar site expired.

Vrijdag hebben we de westelijke route willen doen. Met elkaar zijn dat 12 lokaties. We zijn in Breede begonnen, bij nummer 1 dus. Daar moesten we een poosje in de rij staan. Daarna konden we de expositie van het Textielcollectief Noordnet bewonderen.

Vervolgens in Warffum lokatie 2, 3 (de prachtige quilts van Henk van Kooten bewonderd) 4 (openluchtmuseum) en 5 (textielbeurs) bezocht en in Usquert lokatie 7 (Ginie Arends en Hetty Prins). Op de textielbeurs was het duo Saxstrings aanwezig en dat gaf een onverwachte, leuke aankleding. Daar heb ik nog een paar stukjes prachige zijde en fijne tule gekocht van ???. Geen visitekaartje en ik kan het op de site niet terugvinden. Toen was het inmiddels 17.00 uur en wilden we wel naar huis.

Wisselend perspectief van Hetty Prins-Kloek
Op zondag wilden we vroeg beginnen, maar helaas waren de lokaties pas om 11.00 uur open. Die dag zijn we oostelijk begonnen. De lokaties 20, 22, 21, 18, 16, 14, 13, 8 en 9 stonden op m'n lijstje. Meer lokaties bezoeken is echt niet mogelijk.
Genoten van de quilts/kunstwerken van Bente Vold-Klausen uit Noorwegen.
Iets minder genoten van de quilts van Susan Dahlberg uit Zweden. Waren mij iets te stijfjes.
Het viltwerk van Dita Blom was aan mij niet besteedt.

In Zandeweer hebben we vooral de olifantjes en de witte van Tandy bewonderd.
Erg leuk vond ik de werken van de art-quiltgroep De Uitdaging in Uithuizen. Zelfde thema, maar toch zulke andere uitvoeringen.
Daarna de quilts van de Freetex-artquiltgroep bestaande uit Ans Kastein, Dineke Ugen, Hedy Verstoep en Wil Fritsma bewonderd. Vooral de vrouwenfiguren van ?? (geen idee, kan het op internet niet terugvinden) vond ik erg mooi!

In Uithuizen zijn we nog naar de RK Kerk Jacobus de Meerdere geweest. Prachtige kerk en een uitstekend decor voor de werken die Madelon de La Rive Box had hangen. Persoonlijk vond ik de werken nogal luguber. De werken van Dieuwke Frijda-Zijlstra vond ik iets mooier, maar ik had al zoveel moois gezien...

Daarna door naar de Julianakerk in Rottum. Om er te komen moesten we de auto bij een boer op het erf parkeren. Wij hebben gekozen om de 700 meter te wandelen in plaats van met het busje mee te gaan. Het was tenslotte prachtig weer. De vrijhangende geplooide schelpen/kragen van Lia Flemings waren erg mooi. De kleur, maar ook omdat het zo mooi vrij hing. Op Marjolijn's blog zie je er een mooie foto van. Het kleinste huuske van Rottum was ernaast, daar ook een blik in geworpen. Wat een prachtig oud dorp.

Daarna weer in de auto en naar de Georgiuskerk in Stitswerd. Annette Jeukens had daar haar expositie. Ook daar moesten we de auto parkeren bij een boer op het erf, maar nu was de wandeling iets korter. Vooral de wilde tuinen en wilde beekjes zijn prachtig in dit dorp. Annette had veel kleinere werken bij zich. Vastgemaakt op een klein lijstje. Goed om te onthouden. Maar omdat we al meer vastgemaakte vierkantjes van verschillende stofjes op een groot doek tegengekomen waren, was er niet zo heel veel nieuws. In onze ogen.
detail van Break The Science Talk van Bente Vold-Klausen
Op vrijdag ben ik alleen Mathilde tegen het lijf gelopen. Op zondag Tandy, Tineke en Cisca. Leuk om jullie weer even gesproken te hebben!

Er wordt in Noord-Groningen veel bewaard. Ik heb nooit geweten dat het daar zo mooi is.

Over twee jaar gaan we weer, maar dan 3 dagen en in een hotelletje. Geweldig was het. Maar dat zei ik al.

Rest van de foto's is te zien in mijn fotoalbum.